Brownie Box cameras USA Canada

Brownie Target Six-16 The New Millennium (number 078)

Brownie Target Six-16 het nieuwe Millennium
Geproduceerd door: Eastman Kodak Company, US, NY, Rochester & OCCS
Tekst op het bandje: 1968 OCCS 2000
Geïntroduceerd in: 1941 /2000
Rolfilm: 616 foto grote: 2½ x 4¼ inch.
Lens en sluiter: meniscus lens, roterende sluiter.
PRODUCTION DATES: 1946 – 1952 and 1999 De front en het riempje zijn vervangen en een speciale doos voorzien
totaal 100 gemaakt dit is nummer 78 (op naam van John B. Naslanic in het verleden voorzitter van de Michigan Historical Society Photographic)

De Millennium Camera
Het initiatief  voor het maken van een jubileum camera komt van in 1968 opgerichte cameraverzamelaars vereniging Ohio Camera Collectors Society OCCS, ter eer van het 25-jarig bestaan van de vereniging.
Nadat eerst overwogen werd een op een Six-20 Brownie gebaseerde camera uit te brengen werd besloten dit idee te late varen en een postzegel en eerste dag envelop uit te brengen met afbeeldingen van zeldzame camera’s om zo de filatelist evenals de camera verzamelaar tegemoet te komen.
Toch werd het idee van het maken van een jubileum camera weer actueel bij het naderen van het nieuwe Millennium, Aangezien het kostbaar zou geweest zijn om een volledige camera te vervaardigen, werd het alternatief van het ombouwen van een boxcamera als het meest praktisch geacht. Ook omdat het front van dergelijke camera’s groot genoeg was om daar een grafisch ontwerp op los te laten.
Dit ontwerp moest de gouden jaren camera’s vanaf de jaren ’30 tot in de toekomst van de volgende duizend jaar uitbeelden.
Het ombouwen was beperkt tot één enkel model Brownie camera om problemen met verborgen maten te vermijden.
De riem kon ook niet gebruikt worden omdat deze sowieso vervangen moesten worden en een nieuw riempje bood plaats voor een nieuwe tekst.
Het jaar 2000 was ook de 100ste viering van de Verjaardag van de Brownie camera en daarom was een dubbele herdenking. In Juli 1999, werd het nieuwe project aan de leden voorgelegd, De leden boden enthousiaste steun aan om met het werk te beginnen en een prototypecamcra werd getoond op de volgende vergadering in Augustus.
Aangezien het project wijziging van eerder vervaardigd Kodak six-16 Brownie camera camera’s impliceerde was toestemming van Eastman Kodak Company in Rochester, New York nodig
Deze goedkeuring van het project werd later gegeven na sommige aanpassingen bijv. een grens van honderd camera’s voor niet-commerciële distributie.
De originele frontplaten konden niet opnieuw worden geschilderd en daarom werd door Scioto Sign Company erbij gehaald om dat bakken- het permanente emailleren te verrichten.
De vervangingsriem werd gemaakt door Eaton Harness and Shoe en werd bedrukt door Beck and Orr Inc book binders.
Aangezien het project vorderde, konden alle 100 camera’s worden toegewezen en werd een het nummer gegraveerd op het front. Een certificaat van authenticiteit met in reliëf gemaakte opdruk werd gecreëerd samen met een omslag voor het certificaat.
Eén camera werd geschonken aan de George Eastman house collectie, een andere aan Eastman Kodak Company, en een derde aan Dorothy Dryden Heffernan die groot – kleindochter van George Eastman’ zijn zuster.
Twee camera’s werden aanvankelijk terzijde gelegd om als deel van het project te worden geveild. Nummer 009 werd geveild bij OCCS 2000 toont en Nummer 097 is t.b.v. George Eastman House Museum van Fotografie en Film geveild.

MANUFACTURER: Eastman Kodak Company
PLACE MANUFACTURED: US, NY, Rochester
INTRODUCTION DATE: 1941 /2000
TEXT ON STRAP:1968 OCCS 2000
FILM TYPE: 616 rollfilm IMAGE SIZE: 2½ x 4¼ inch.
STANDARD LENSES/SHUTTERS: meniscus lens, rotary shutter
PRODUCTION DATES: 1946 – 1952 and 2000 The face plate and the handle strap were replaced and a special box provided
Numbers made: 100. this is number 78 (John B.Naslanic past president of the Michigan Photographic Historical Society)
Special millennium remake of an old brownie target six-16 camera by the Ohio Camera Collectors Society to honor the Millennium and the 100th Birthday of the Brownie camera.
A certificate of authenticity with the number of the camera and the name of the collector was also provided. The Limited edition commemorative camera was designed and modified by OCCS to recognize the new millennium of Eastman Kodak Company, the Ohio Camera Collectors Society, and the universal interest in camera collecting.

Camera value € 900

with original box € 900